Knivskæfter

Skæfter til japanske køkkenknive laves individuelt, så de passer i størrelse til de forskellige japanske modeller. Der kan også tages hensyn til dine personlige ønsker. Kontakt mig endelig, hvis du vil bestille et skæfte. Jeg har også knivskæfter på lager i perioder.

Mit udgangspunktet er et klassisk design. Elegant og kraftfuldt og med sikker funktion, som er meget inspireret af, hvordan man arbejder med det i Japan. Jeg laver dem oftest i mindre serier. 8 kantet skæfte er det der oftest laves, men også Dshape er populært. 

Der er mange forskellige træsorter på lager til knivskæfter.

Håndlavet

Jeg bruger feks valnød, moseeg, bubinga, rosewood eller australske burls til mine skæfter.

Der kan laves nærmest uendelige variationer, og træets udseende og farve kombineret med ben, horn eller andre materialer kan totalt forandre en knivs karakter. 

 

Modeller

Der er forskellige modeller af wa skæfter til japanske køkkenknive. De mest brugte er ottekantet og Dshape. Men der kan også laves et mix mellem de to eller et ovalt skæfte.

Dshape er egentligt et ovalt skæfte med en tydelig kant til den ene side, hvor fingrene har et naturligt “hjørne”. Behageligt at holde på og med finesse. Det ottekantede både føles og ser meget anderledes ud end, hvad vi ellers kender fra knive i Danmark og det tiltaler mange.